Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

vega concept

workshop middelbaar onderwijs

Introductie

VEGACONCEPT heeft met de workshop Art Experience als doel om de leerlingen van het middelbaar onderwijs bewust te maken van de kunstvorm beeldhouwen. Na succesvolle experimenten is er een mooi concept ontstaan. Leerlingen ontdekken zelf welke onontdekte creatieve vaardigheden zij bezitten. VEGACONCEPT verzorgt voor de school het traject met de lokale pers.

Werkwijze


Leerlingen zijn tot veel in staat, mits zij er bewust mee worden geconfronteerd. Het werken met je handen verdient dan ook de volle aandacht op de scholen. Door een goed opgebouwd programma krijgen de leerlingen onbewust de mogelijkheid om de creatieve kant naar boven te laten komen. Aan het einde van de workshop heeft iedere leerling een eigen beeld gemaakt. Het lespakket bestaat uit o.a. verdieping over de steensoorten, de beeldhouwtechnieken, gebruikte gereedschappen en uitleg over het intuïtief beeldhouwen. De workshop wordt in vier dagdelen uitgevoerd onder begeleiding van een ervaren kunstenaar. Elke leerling krijgt tijdens de workshop individuele aandacht. De groep bestaat uit maximaal 14 leerlingen.

Programma:

  * Steen keuze maken. Leerlingen kiezen een steen uit

  * Workshop 1 : uitleg en gelijk aan de slag

  * Workshop 2 : grove bewerking van de steen

  * Workshop 3 : detailbewerking en waterproof schuren

  * Workshop 4 : afwerking met brander en wax

 Resultaat workshop

Na afloop van de workshop zijn leerlingen zich bewust van hun creatieve vaardigheden en zijn in staat om zelf een beeld eigenhandig te maken. Tevens is er zelfvertrouwen opgebouwd bij de leerlingen ten aanzien van het werken met gereedschappen.

Duur workshop: 4 lessen van anderhalf uur

Doelgroep: Leerlingen voortgezet onderwijs

Maximaal aantal deelnemers: 14

Materiaal: gereedschappen en stenen worden verzorgt door Vegaconcept

Locatie: Leslokaal op school